Se želiš preizkusiti v reševanju izziva s poudarkom na Blockchain tehnologiji?

Društvo BEST Ljubljana namreč skupaj s podjetjem CREA organizira 24-urni programerski maraton, imenovan CREA Blockchain Hackathon. Na tekmovanju se bodo ekipe 2-4 študentov pomerile v reševanju konkretnih nalog. S svojim delom se boste predstavili uspešnemu inovativnemu podjetju CREA, ki s svojimi projekti s polno novih ciljev in pristopov stremi v prihodnost.

Dodatna motivacija pa vam je lahko tudi denarna nagrada v vrednosti 1300 evrov.

Vsak udeleženec naj na dogodek prinese svoj računalnik. Za brezplačno hrano in pijačo bo poskrbljeno, prijavnine ni. Za udeležbo ekipe ne potrebuješ, ker jo lahko sestavimo tudi mi. Prijave potekajo do srede, 6.12.2018, oziroma do zapolnitve mest.

Hackathon je tekmovanje, kjer se ekipe študentov pomerijo v reševanju konkretnih nalog. Namen dogodka je spodbujanje kritičnega razmišljanja in izdelave inovativnih rešitev. V sproščenem okolju se naučite kako uspešno delovati v skupini, kako v omejenem času pripraviti delujoč prototip in kako prepričati komisijo, da je vaša rešitev »prava«.

Kdaj: 8. in 9. december 2018

Kje: Kampus (čitalnici), Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana

Denarna nagrada v vrednosti 1300 EUR

CREA Blockchain Hackathon

Globalni denar. Pametne pogodb. Novi načini finančnega poslovanja. Kovanci. Žetoni. Eliptične krivulje. Nespremenljiv zapis. Kripto valute. Rudarjenje. ICO. Decentralizirane aplikacije. Atomarna zamenjava. Bizantinski generali. HODL. Dokaz dela. Kriptografija. 60000000000000000000 zgoščevalnih funkcij na sekundo. Razcep verige.

To je le nekaj besed, ki se pojavljajo v zvezi s tehnologijo veriženja blokov (blockchain). Imaš 24 ur? Pridruži se nam na Crea Blockchain hackathonu in v enem dnevu (noči) izdelaj kakršnokoli aplikacijo, ki je povezana s to tehnologijo. Npr: kripto denarnico, raziskovalec verige, grafični prikaz podatkov in odvisnosti (transakcij, blokov, naslovov, ...), robotka za trgovanje, pajka, ki bo obiskal in narisal celotno mrežo, svoj kovanec, …

Še nikoli nisi delal s tovrstno tehnologijo? Ne skrbi: na uvodnem predavanju bomo predstavili osnovne pojme, tako da se bo gotovo našla naloga zate.

Se vidimo!

POGOSTA VPRAŠANJA

Kdo lahko sodeluje?

Hackathon je primarno namenjen študentom računalništva in informatike. Vendar lahko sodelujejo vsi študentje Univerze v Ljubljani, ki imajo žilico za programiranje.

Kako se prijavim?

Prek prijavnice, do katere povezava je možna na tej strani.

https://www.eventbrite.com/e/crea-blockchain-hackathon-tickets-53117424647

Koliko študentov je lahko v ekipi?

Ekipe so lahko 2 - 4 članske.

Ali potrebujem predznanje za udeležbo na Hackathonu?

Na hackathon ste vabljeni vsi, ki ste željni novih znanj in izzivov. Pomembno je le, da radi programirate in rešujete izzive. Priporočljivo je, da imate nekaj predhodnega znanja o tematiki (Blockchain).

Kaj moram prinesti s seboj?

Prinesite svoj prenosnik in ne pozabite na polnilec. Spodbujamo vas tudi da s seboj vzamete spalno vrečo in/ali blazino, saj boste potrebovali kakšen »power nap« 🙂

Kdo poskrbi za hrano in pijačo?

Hrano, pijačo in energijske napitke priskrbimo organizatorji, brezplačno.

Koliko stanejo vstopnice?

Prijava in udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno (30 udeležencev). Zato ne odlašajte in se prijavite čim prej!

Nimam ekipe, se lahko vseeno udeležim tekmovanja?

V primeru da nimaš ekipe, se bodo udeleženci brez ekipe pred tekmovanjem spoznali in naredili svojo ekipo.

Kako bo vse skupaj potekalo časovno (urnik)?

Sobota, 8.12.2018

09:00-10:00 Registracija in izbiranje ekip
10:00-11:00 Uvodni nagovor, predstavitev podjetja in problema
11:00-14:30 Hackathon
14:30-15:00 Kosilo
15:00-20:15 Hackathon
20:15-20:45 Večerja
20:45-03:00 Hackathon

Nedelja, 9.12.2018

03:00-03:30 Malica
03:30-08:00 Hackathon
08:00-08:30 Zajtrk
08:30-09:30 Hackathon
09:30-10:30 Predstavitve projektov
10:30-11:15 Ocenjevanje in podelitev nagrad
11:15-12:00 Zaključek Hackathona

Bi se rad usposobil za delo na mednarodnem projektu, ki temelji na razvoju tehnologije Blockchain?

Smo ugledno, uspešno* in inovativno podjetje, ki izvaja zanimive projekte. Nenehno sprejemamo tehnološke in poslovne izzive tako doma kot v tujini. Kot inovativen in dinamičen kolektiv stremimo v prihodnost – z novimi pristopi in novimi cilji. Zaposleni v svojem delu resnično uživamo, uporabljamo najbolj sodobne tehnologije, se skupaj veselimo naših uspehov in se zabavamo. Pri nas so našli izzive številni mladi raziskovalci in študentje z zaključeno doktorsko, magistrsko, univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo. Danes smo mlada, a izkušena ekipa, ki pa še vedno rada inovira. Pridruži se najboljšim!

*Po raziskavi bonitetne hiše Bisnode spada podjetje CREA med 0,7% najboljših v Sloveniji

Ali pa nas obišči na naši spletni strani www.ProcesnaPisarna.si. CREA je od leta 2008 tudi generalni sponzor strokovne ekskurzije študentov Fakultete za računalništvo in informatiko po ZDA: CREA USA Tour.

Le pogumno. 🙂 Pridruži se najboljšim!

Scroll Up