Julija smo organizirali tradicionalni BEST tečaj na temo genskega inženiringa in gensko spremenjenih organizmov. Tematiko smo povezali s problematiko proizvodnje biogoriv. Tečaja se je udeležilo 22 motiviranih študentov iz celotne Evrope, ki so se prišli nekaj novega naučiti in spoznali lepote Slovenije.

Tečaj je bil sestavljen iz izobraževalnega in družabnega dela, saj je vključeval veliko druženja in spoznavanja novih ljudi.

Izobraževalni del tečaja so sestavljala predavanja profesorjev Univerze v Ljubljani in ogled poslovnih prostorov Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo in podjetja Acies Bio. Pridobljeno znanje so udeleženci uporabili pri študiji primera na temo biogoriv, ki jo je zastavilo podjetje Petrol. V skupini so tako potekale diskusije o možnih pristopih k večjemu donosu biogoriv. Zmagovalna ekipa je delila svojo idejo genskega inženiringa termofilnih bakterij, ki bi jim dodali nekatere gene mezofilnih bakterij.

Udeleženci so se med tečajem veliko novega naučili. S priloženimi predstavitvami na tej povezavi to priložnost ponujamo tudi tebi.

Družabni del tečaja so sestavljale različne spoznavne igre in druge družabne aktivnosti, predstavili smo jim tudi turistične znamenitosti naše prelepe Ljubljane. 

Celotno doživetje na BEST poletnem tečaju težko podrobno opišemo. Izkušnjo priporočamo vsakomur, ki si želi novih doživetij. V primeru, da te kaj takega zanima, si več lahko pogledaš na tej spletni strani.

Poletni tečaj ne bi bil uspešen brez pomoči naših sponzorjev. Zahvaliti se moramo podjetjem Petrol, Acies Bio in Biaseparations, Fakulteti za matematiko in fiziko in Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo. Vsi so pripomogli k izvedbi tečaja, nekateri med njimi pa tudi z vključevanjem v izobraževanje študentov. 

Veseli smo bili tudi materialne pomoči. Proconi nam je daroval vnaprej pripravljene obroke Pogrej in pojej, Droga Kolinska osvežilne napitke Cockta Original in Barcaffe Lattiato in E-študentski servis blokce in kemične svinčnike. K materialnim sponzorjem pa spadata tudi Burek Olimpija in Davidov hram z vinom Jeruzalemčanom, ki smo ga poklonili sodelujočim profesorjem. 

Velika zahvala gre tudi Fakulteti za elektrotehniko, kjer smo imeli predavanja, ter menzi Marjetica, ki je udeležencem pripravila okusno kosilo. 

  

Scroll Up