Jesenski motivacijski vikend

Kaj sploh je motivacijski vikend?

Glavni namen tega dogodka je dviganje motivacije prijavljenim študentom.

Kako to dosežemo?

Preko medsebojnega druženja, delavnic na temo vsakodevnih veščin (več o tem v nadaljevanju), ter navsezadnje nepozabnih večerov.

Kako izgleda urnik?

Najprej se v petek z avti oziroma avtobusom 50 študentov (uravnoteženi spoli) odpeljemo na mesto dogodka, kjer se prvo razpakiramo ter pojemo večerjo, nato pa sledijo spoznavne igrice ter spoznavni večer (in tudi noč). Tekom večera se vsi udeleženci dodobra spoznajo in navežejo nova prijateljsva. Naslednji dan v sproščenem in prijateljskem vzdušju potekajo raznorazna predavanja ter delavnice o tematikah, ki jih nikoli ne slišiš tekom rednega študija: o organizaciji dogodkov, project managementu, time managementu ipd. Te delavnice vodijo priznani BEST trenerji, ki so pridobili mednarodno licenco za izvedbo le-teh treningov. Po vseh teh delavnicah seveda sledi žur do jutranjih ur, saj vsak študent, oziroma recimo kar vsak človek, najbolje funkcionira če mu uspe združiti prijetno z koristnim. V nedeljo se počasi zbudimo, pregledamo slikovni material od prejšnjih dni ter počasi odpeketamo domov.   Če imaš občutek na rednem študiju ne slišiš uporabnih stvari, če rad spoznavaš nove ljudi, in navsezadnje, če bi imel v spominu 2 nepozabni žurki,

Nikar ne odlašaj in se prijavi!


Tudi letos smo v začetku novembra, natančneje 4.11 do 6.11.2011, organizirali motivacijski vikend, tokrat v koči v Radgoni. Glavni cilj motivacijskega vikenda je bila motivacija novih (oziroma bodočih) BEST-ovcev. V petek zvečer smo vikend odtvorili s spoznavnimi igrami, ter seveda vsesplošnim druženjem. Naslednje jutro, po jutranji kavi, pa so se že začeli prvi treningi. Novi člani so se podučili nekaj o zgodovini BESTa, kako se BEST povezuje v mednarodno sfero, idt.. Malo bolj izkušeni člani, pa smo imeli trening na temo pridobivanja in motivacije novih članov. Po odličnem kosilu (le kaj bi mi prez naših odličnih kuharjev:P) in seveda popoldanskem počitku pa smo imeli simulacijo priprav na poletni tečaj, katere cilj je na zabaven in adrenalinski način predstaviti, kako pravzaprav poteka organizacija tečaja od začetka do konca. Tako si občutil, kaj vse lahko doživiš pri pogovoru z podjetnikom, kako zahtevno je uravnavanje urnika med različnimi profesorji, obiski podjetij, itd. Zvečer smo pripravili še zmajski krst, ki je namenjen prehodu v polnopravne člane. Dve članici sta namreč že nekaj časa aktivno sodelovali pri organizaciji in bil je čas, da jima podelimo volilno pravico. Še prehitro je nastopila nedelja, tako da smo izdelali letni plan, kočo temeljito pospravili, ter se odpeljali novim izzivom naproti.