BDTN 2013

Letos že osmič zapored organiziramo BEST dneve tehnike in naravoslovja, ki se bodo tokrat odvijali med 10. in 12. decembrom 2013. Na tem dogodku dobijo študenti priložnost, da pokažejo svoje znanje, iznajdljivost ter stopijo v stik z delodajalci, pri tem pa si širijo obzorja, se zabavajo in naučijo veliko novega. Podjetja preko ekskurzij, predavanj ali delavnic predstavijo študentom svoje delovanje ter inovacije, poleg tega pa imajo tudi možnost spoznavanja morebitnih novih sodelavcev. Fakultete se na tem dogodku predstavijo kot zanimive, napredne in za študente zabavne ter predvsem kvalitetne institucije, saj so odlični rezultati študentov za njih najboljša reklama. Naš cilj je promoviranje tehničnih in naravoslovnih ved, s predstavitvami aktualnih tem s teh področij in pa spodbujanje kreativnosti pri študentih ter omogočanje povezave le-teh s podjetji in akademskim svetom. Vse delavnice, treningi in ekskurzije so za študente brezplačni.  Na letošnjem BDTN se bodo zvrstile naslednje aktivnosti: Torek, 10. 12. 2013

  • Predavanje poslovna prezentacija: na predavanju bomo obravnavali govorico telesa, specialno za prezentacije, prepričevalno strukturo, ki jo lahko uporabljate v nešteto drugih situacijah, ter kako odgovarjati na neprijetna vprašanja, kar je spet veščina, uporabna v široki paleti dogodkov.

FGG,  predavalnica P-IV/6, ob 13:00 (Vsa mesta so že zapolnjena)

  • Predavanje Psihologija trženja: Na predavanju bomo skupaj z dr. Mitjo Pircem, direktorjem poslovnega svetovanja na Pristopu, spoznali (ne)racionalne potrošnike skozi vedenjsko ekonomijo in nevromarketing in poizkušali znanje in metode uporabiti v praksi.

Stavba FE in FRI, predavalnica P15 b, ob 16:00 (Vsa mesta so že zapolnjena)

Sreda, 11. 12. 2013

  • Strokovni ogled Samozadostne bivalne celice: Futuristična hiška, ki stoji v Trnovskem parku in je nastala po načrtih Laboratorija za okoljske tehnologije v zgradbah s Fakultete za Strojništvo, ni priključena na nobeno komunalno infrastrukturo, a vseeno zagotavlja visoke standarde bivanja. Na ogledu bo profesor Ciril Arkar predstavil tehnologije, ki to omogočajo.

Trnovski park, ob 14:00 (Vsa mesta so že zapolnjena)

  • Ogled sinhrotrona pri Bazovici: V znanstvenem institutu Elettra pri Bazovici stoji sinhrotron. Gre za pospeševalnik delcev, ki služi predvsem kot izjemno stabilen vir ultravijolične svetlobe, ko jo znanstveniki uporabljajo pri različnih raziskavah. Na ekskurziji bodo predstavljeni principi delovanja takšnega pospeševalnika, tehnologije ki ga poganjajo in možnosti uporabe.

EKSKURZIJA JE ODPOVEDANA

  • Delavnica Illustrator: Osnove programa Illustrator nam bo predstavil Matej Stare, ki ima za seboj že nekaj uspešnih treningov tega programskega orodja. Udeleženci se bodo naučili osnov ter na koncu preizkusili svoje znanje.

FMF, ob 18:00 (Vsa mesta so že zapolnjena)

Četrtek, 12. 12. 2013

  • Strokovna ekskurzija v podjetje Hella: Podjetje Hella je eden vodilnih proizvajalcev svetil za vozila na svetu. Tekom ekskurzije v Hello Saturnus v Ljubljani si boste ogledali proizvodnjo in razvoj v podjetju, izvedeli pa boste tudi veliko o zaposlitvenih možnosti. Pri prijavi navedite tudi, katero področje vas zanima (npr: elektronika, avtomatika, …), saj bo ogled potekal v več tematskih skupinah.

Hella, Letališka 17, ob 13:00

Zbor ob 12:50 pred Hello. Iz centra do tja pelje mestni avtobus številka 27, izstopna postaja Yulon.

  • Strokovni ogled montažne hiše podjetja Lumar v Medvodah: na ogledu si bomo ogledali aktivno hišo podjetja Lumar. Predstavniki podjetja nam bodo na kratko predstavili projekt ter zakaj se ljudje odločajo za gradnjo takšnih hiš. Izvedeli bomo vse prednosti in slabosti aktivnih hiš.

Dragočajna pri Medvodah, odhod iz Ljubljane ob 12:20 na Jamovi izpred fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

  • Delavnica LaTeX: LaTeX je sistem za pripravo besedil (poročila, diplomske naloge,prosojnice, članki, …), ki uporablja program TeX. Na delavnici se bomo naučili, kako se v LaTeXu piše matematične formule (za matematična besedila je LaTeX idealen), vstavi slike in tabele, navaja bibliografijo, kreira kazalo, naredi preprosto tehnično skico, ipd. Distribucije LaTeXa vključujejo številne dodatne pakete, ki razširjajo njegovo funkcionalnost. LaTeX deluje na praktično vseh operacijskih sistemih (Windows, Linux, Mac OS) in je prosto dostopen.

Stavba FE in FRI, predavalnica LRI2,  ob 17:00 (Vsa mesta so že zapolnjena)

  • Seminar Power reading: Študirate in imate na kupe literature? Želite pospešiti svoje učenje? Želite na učinkovit in sistematičen način izluščiti bistvo? Na delavnici boste izvedeli kakšne so prednosti hitrega branja. Od kje izvirajo različne tehnike hitrega branja, kako učinkovito opraviti z razpršeno pozornostjo. Preizkusili boste, kako brati z razumevanjem in pomnenjem hitreje kot sedaj in kako prebirati strokovno literaturo.

FGG, predavalnica P-III/3, ob 16:00 (Vsa mesta so že zapolnjena)

  PRIJAVA